Informace o společnosti
Daflorn Ltd. byla založena v roce 2000. Gen.majorem prof. MUDr. Nikola Alexandrovem a MUDr.Danielou Petrovou.Dnes Daflorn vyrábí více než 50 probiotických produktů chráněných více než 15 patenty a ochrannými známkami v Bulharsku a na celém světě. Ochranná známka Laktera je registrována v Evropské unii, Spojených státech, Rusku, Číně, Turecku, Jižní Koreji, Súdánu, Pákistánu, Austrálii a na Novém Zélandu. Výrobní proces společnosti Daflorn je vysoce biotechnologický. Výrobní základna Daflornu se nachází nedaleko Sofie – ve vesnici Novi Han, v obci Elin Pelin. Společnost má registraci výroby u Bulharské agentury pro bezpečnost potravin pro výrobu potravin zvláštního určení. Společnost zavedla systémy řízení bezpečnosti potravin a má certifikáty ISO 22 000: 2005 a GMP. Daflorn je členem Mezinárodní probiotické asociace (http://internationalprobiotics.org). Výrobky Daflorn mají zdravotní tvrzení uznané Evropskou agenturou pro bezpečnost potravin podle nařízení EU 432.
Produkty Daflorn se prodávají volně, a to jak na bulharském trhu, tak na Slovensku, v České republice, na Kypru, v Řecku, Číně, Jižní Koreji, Německu a Pákistánu. Produkty Daflorn byly experimentálně a klinicky testovány po dobu více než 30 let u více než 4 000 pacientů. Testy byly provedeny v předních lékařských nemocnicích v Bulharsku i v zahraničí – MMA v Sofii, lékařské univerzity ve Varně, Sofii a Plevenu, NISM Pirogov, BAS, VLA v České republice a Polsku, Würzburg Medical University v Německu a Německé sportovní univerzity v Kolíně nad Rýnem. Bylo obhájeno několik disertačních prací, ve kterých jsou probiotika Daflorn součástí komplexních léčebných režimů.
Výsledky výzkumu byly publikovány ve více než 80 článcích ve specializovaných vědeckých časopisech v Bulharsku i v zahraničí a byly publikovány na mezinárodních konferencích a fórech. V současné době probíhá výzkum zdravotních účinků probiotických potravin Daflorn ve spolupráci s profesorem Palokem Ajchem z indického výzkumného ústavu NISER, který je součástí indického oddělení pro atomovou energii. V roce 2019 Prof. Ajch dokazuje, že protirakovinový a antivirový účinek L. bulgaricus vodního původu je způsoben jeho schopností převádět M2 na M1 makrofágy a zvyšovat buněčnou imunitu.