Informace o společnosti

Daflorn Ltd. byla založena v roce 2000. Gen.majorem prof. MUDr. Nikola Alexandrovem a MUDr.Danielou Petrovou. Dnes Daflorn vyrábí více než 50 probiotických produktů chráněných více než 15 patenty a ochrannými známkami v Bulharsku a na celém světě. Ochranná známka Laktera je registrována v Evropské unii, Spojených státech, Rusku, Číně, Turecku, Jižní Koreji, Súdánu, Pákistánu, Austrálii a na Novém Zélandu. Výrobní proces společnosti Daflorn je vysoce biotechnologický.

Výrobní základna Daflornu se nachází nedaleko Sofie – ve vesnici Novi Han, v obci Elin Pelin. Společnost má registraci výroby u Bulharské agentury pro bezpečnost potravin pro výrobu potravin zvláštního určení. Společnost zavedla systémy řízení bezpečnosti potravin a má certifikáty ISO 22 000: 2005 a GMP. Daflorn je členem Mezinárodní probiotické asociace. Výrobky Daflorn mají zdravotní tvrzení uznané Evropskou agenturou pro bezpečnost potravin podle nařízení EU 432.

Dokumentární film

Já, Lactobacillus

Příběh zázračné bakterie, která léčí, konzervuje a zároveň zušlechťuje mléčné pokrmy. Její historie je zároveň historií obyvatel jihovýchodní Evropy. Režie a scénář: Světlana Lazarová.

Výsledky výzkumu byly publikovány ve více než 80 článcích ve specializovaných vědeckých časopisech v Bulharsku i v zahraničí a byly publikovány na mezinárodních konferencích a fórech. V současné době probíhá výzkum zdravotních účinků probiotických potravin Daflorn ve spolupráci s profesorem Palokem Ajchem z indického výzkumného ústavu NISER, který je součástí indického oddělení pro atomovou energii. V roce 2019 Prof. Ajch dokazuje, že protirakovinový a antivirový účinek L. bulgaricus vodního původu je způsoben jeho schopností převádět M2 na M1 makrofágy a zvyšovat buněčnou imunitu.

Probiotika Laktera v médiích

Nákupní košík
Přejít nahoru