Probiotika s Lactobacillus bulgaricus chrání před viry a rakovinou.

Prof. Nikola Alexandrov vystudoval Vysoký lékařský institut v Sofii v roce 1969. V roce 1976 nastoupil do nemocnice „Pirogova” v Sofii jako odborný asistent toxikologie. Tam až do roku 1991 prošel pozicemi senior asistent, docent a vedoucí kliniky. V roce 1989 se stal státním specialistou na klinickou toxikologii. V letech 1992 až 1994 byl rektorem Vojenské lékařské akademie.

V roce 1993 mu byla udělena hodnost generálmajora lékařské služby. V roce 1994 se stal vedoucím toxikologické kliniky na Vojenské lékařské akademii v Sofii. Prof. Alexandrov je jedním ze zakladatelů toxikologické kliniky ve Varně.

Je členem Evropské asociace toxikologie a od Vojenské lékařské akademie České republiky mu byla udělena čestná medaile. Byl viceprezidentem bulharské Státní toxikologické společnosti.

Prof. Alexandrov je tvůrcem moderních probiotik na bázi Lactobacillus bulgaricus. V roce 2008 vydaly autoritativní noviny „Financial Times” zvláštní článek o práci prof. Alexandrova. V současné době bulharský vědec pokračuje v práci na vytváření nových produktů.

Lactobacillus Bulgaricus - Phytocode

Probiotika s Lactobacillus bulgaricus chrání před viry a rakovinou.

„Jsme v koronavirusové pandemii, nezvládli jsme ji, jak a kdy k tomu dojde – nemůžeme říci. Proč se to stalo? Lidské tělo potřebuje tři základní věci – vzduch, jídlo a mikroorganismy. Tyto tři věci určují existenci člověka. Pokud je vzduch špinavý, pokud nemáme kvalitní jídlo a dostatek vhodných mikroorganismů, ve skutečnosti ničíme náš imunitní systém.

Je to systém orgánů a procesů, které probíhají, přizpůsobují nás prostředí a chrání nás před škodlivými mikroorganismy. Největší imunitní odpověď, která nás chrání, je dána naším střevním traktem. V něm existují miliardy buněk, které svým počtem převyšují buňky v mozku.

Tj náš imunitní systém je koncentrován v našich střevech. Když jíme, jídlo prochází žaludkem a střevy, jde na konec tenkého a začátek tlustého střeva, kde se vstřebává. Tímto spůsobem potravinové prvky tedy vstupují do oběhového systému, odkud jdou do lymfoidního systému. Právě tam se skutečně vytváří naše imunita.” vysvětlil odborník.

Dodal, že dokonce i Hippokrates řekl, že všechny lidské nemoci začínají a končí ve střevě. Nyní je většina virů, které přijímáme, přijímána potravou, ústy a slinami. Některé z nich samozřejmě přijímáme dýcháním, ale v menším množství. Převážná část virů je přijímána střevem. Když náš imunitní systém oslabuje, nemůžeme se přizpůsobit prostředí a onemocníme. „Příčinou nemoci jsou mikroorganismy, protože lidské tělo je tvořeno asi 100 biliony živých buněk. 1 bilion je 1 000 miliard. Existuje 37 bilionů lidských buněk.

Zbývajících 63 bilionů jsou mikroorganismy. Největší množství mikroorganismů je ve střevech, asi 1,5-2 kg. Náš život je určen rovnováhou těchto mikroorganismů s našimi vlastními buňkami.

 

V zásadě lze mikroorganismy rozdělit na tři skupiny:

a/ první jsou užitečné (probiotické) mikroorganismy, kterých je málo.

b/ druhou skupinou jsou patogenní mikroorganizmy, známé stafylokoky, streptokoky a všechny otatní.

c/ třetí skupina zahrnuje neutrální mikroorganizmy, které vlastně neznáme.

 

Například před léty byla objevená bakterie Helicobacter pylori, která způsobuje vředy, “sdělil profesor Alexandrov.

Dodal, že náš imunitní systém je poškozován několika způsoby.

Největší poškození je způsobeno stresem – náhlým nebo dlouhodobým, který vede k nerovnováze a v našem těle začínají převládat patogenní mikroorganismy. Medicína tento stav nazývá dysbióza.

Druhým způsobem, jak rychle poškodit náš imunitní systém, je fyzické přetížení a spousta práce, které také imunitní systém stresují.

Další způsob poškození imunitního systému je důsledkem různých toxických procesů a příjmu toxinů. Zde lze doplnit také vliv kosmického a ionizujícího záření.

 

V současné době je lidské tělo poškozováno hlavně konzumací tzv. průmyslových potravin. Přidává se do nich malé množství konzervačních látek, barviv, plničů atd. V malém množství jsou skutečně neškodné, ale když je jíme dohromady, mění mikrobiotu lidského těla a náš imunitní systém. Proto v současné době všichni mluví o tzv farmářských potravinách.

Druhým způsobem, jak poškodit náš imunitní systém, jsou toxické látky ze znečištěného vzduchu, který vdechujeme. Výsledkem je, že za posledních 100 let nás začaly navštěvovat viry, “uvedl toxikolog.

 

Jaké jsou možnosti obrany člověka?

Máme tři ochranné linie.

První je vrozená imunita vůči makrofágům. Když virus, bakterie nebo rakovinová buňka vstoupí do těla, naše makrofágy na něj okamžitě zaútočí.

Naší druhou obranou je získaný imunitní systém, tzv buněčná imunita, která je pomalá a specifická – určuje, na který virus nebo bakterii se má cílit. Lidské tělo si pamatuje asi 100 milionů různých kombinací. Například pokud je dnes virus covid, pamatuje si ho a vytváří imunitu, tzn. produkuje protilátky.

Třetí obrannou linií pro člověka je imunita vůči vakcínám. Vakcíny proti koronavirům budou mít každopádně účinek, ale nyní vytvořené vakcíny ještě nevíme, jak budou fungovat.

Britští vědci uvedli, že tyto vakcíny nelze podávat lidem s alergiemi, které jsou velmi časté.

Rovněž by neměly být podávány imunokompromitovaným pacientům – s rakovinou, cukrovkou a jinými autoimunitními chorobami (artritida, Hashimotova tyreoiditida atd.), Stejně jako dětem do 18 let, těhotným ženám, kojícím matkám. To znamená, že většina lidí je automaticky vyloučena z vakcinace, “uvedl profesor Alexandrov.

 

Vysvětlil, že existují tři způsoby, jak působit proti virům a bakteriím – živými buňkami, jako jsou ty, které se nacházejí v probiotikách s Lactobacillus bulgaricus.

Druhý způsob je prostřednictvím ošetřených bakterií nebo virů.Takto byla vytvořena vakcína proti neštovicím, záškrtu, spalničkám atd.

Třetím způsobem jsou geneticky modifikované bakterie nebo viry, jako je to u vakcín proti Covid.

 

Účinná je ochrana pomocí živých probiotických bakterií, která si ale vyžaduje jistý čas.

Bylo prokázáno, že Lactobacillus bulgaricus je pro naše tělo neškodný. Všechny fermentované produkty, které v Bulharsku máme, mají antivirové a protirakovinné účinky, protože obsahují různé druhy laktobacilu.

 

„Užíváním probiotik s Lactobacillus bulgaricus si můžeme pomoci nejen s koronavirovou infekcí, ale také s dalšími nemocemi, které jsme zmínili. Ale zde chci zdůraznit, že se jedná o nutriční terapii, která se neobejde bez dalších výdobytků moderní farmacie nebo medicíny.

V případě Covid se na pozadí antibiotické a jiné terapie užívají také probiotika. Takto jsme ošetřili a ošetřujeme stovky lidí s Covid, kteří vychází z nemocnic živí a zdraví. Nemáme žádného zesnulého pacienta.

 

Ve skutečnosti reaktivujeme vlastní imunitní obranu.

Ta je potlačena virem a toxickými látkami, které se uvolňují, když buňka zemře a rozpadne se. Lactobacillus bulgaricus zvyšuje počet našich buněk – vojáků, které nás chrání před patogenními mikroorganismy. Ale to vše se děje spolu s lékařskou terapií a léčbou. Máme lidi, kteří se spoléhají pouze na probiotika. No užívají je již několik měsíců pravidelně, aby posílili imunitní systém a když je zvýšené nebezpečí virové nákazy, zvyšují ještě denní dávku probiotik, “uvedl profesor Alexandrov.

 

Autor: Margarita Blagoeva

Přejít nahoru