Věděli jste, že Laktera je mnohem víc než jen probiotika?

Probiotika jsou živé mikroorganismy, které mají při příjmu v dostatečném množství příznivé účinky. Kmen Lactobacillus bulgaricus DWT1 vodního původu v produktu LAKTERA má experimentálně i klinicky prokázané účinky pro udržení lidského mikrobiomu a zdraví střev.

Prebiotika jsou živiny pro probiotika. Laktera obsahuje mléčné bílkoviny, rozložené na aminokyseliny, mléčné vitamíny a mléčné cukry. Tato prebiotika jsou potravou probiotik. Lactobacillus bulgaricus DWT1 se tak může množit ve střevě a mít své příznivé účinky.

Metabiotika (nebo postbiotika) jsou metabolické produkty vylučované probiotickými bakteriemi, které poskytují fyziologické výhody každému z nás. Lactobacillus bulgaricus vylučuje D- kyselinu mléčnou a bakteriociny, které mají antimikrobiální aktivitu vůči patogenním bakteriím.

Psychobiotika jsou živé bakterie, které mohou prospívat duševnímu zdraví tím, že ovlivňují mikrobiotu hostitele. Přímou souvislost mezi zdravím střev a lidskou psychikou vidí i učitel Dnov, který píše, že všechny lidské nemoci začínají ve střevech. Kmen Lactobacillus bulgaricus DWT1 má prokázanou aktivitu při obnově lidského mikrobiomu.

Laktera je patentováno probiotikum, prebiotikum, metabiotikum a psychobiotikum v jednom produktu.

Příručka pro svět …biotik

– probiotika – užitečné živé bakterie
– prebiotika – výživné látky podporující množení dobrých bakterií
– metabiotika(postbiotika) – užitečné látky(metabolity)vytvářené probiotickými bakteriemi
– psychobiotika – živé bakterie, které mají příznivý vliv na naši psychiku

Přejít nahoru